Erotiekbedrijf Easytoys start website in China

EasyToys.nl, the largest erotic online shop in Holland, has launched its’ Chinese site – http://www.easytoys.cn/ on 22 September, 2016.

by Azoya

(September 29, 2016 fd.nl)

Erotiekbedrijf Easytoys Nederland uit Veendam opent donderdag een website in China. Het bedrijf claimt de eerste Europese erotiekwebshop te zijn die via een eigen website seksspeeltjes levert aan China. Om de Chinese markt te kunnen betreden, zocht Easytoys samenwerking met Azoya, een bedrijf dat overzeese e-commerceretailers helpt de Chinese markt te betreden.

De Chinese website Easytoys.cn biedt een gelijkwaardig aanbod als de Nederlandse versie. Het bedrijf was al actief in het buitenland met webshops in België en Duitsland. Volgens Easytoys is er grote vraag in China naar bekende merken vanuit Europa. De Chinezen kunnen per vandaag kiezen uit 12.000 seksspeeltjes, lingerie en aanverwante artikelen.

35.000 artikelen

Easytoys heeft een jaaromzet van € 5,8 mln en is onderdeel van de EDC Retail-Group uit Veendam. De erotiekwebshops worden beheerd door zeventig medewerkers vanuit een vernieuwd logistiek centrum met een magazijn van 8000 m3, dat ruimte biedt aan 35.000 artikelen.

Veiligheidsvoorwaarden

Volgens een woordvoerder van Easytoys waren er geen belemmeringen om in China te starten. ‘Azoya is een partij die de Chinese taal spreekt en de Chinese consument goed kent. Het enthousiasme daar over onze komst was meteen groot, vooral omdat onze producten voldoen aan de Europese veiligheidsvoorwaarden. Voor "made in China"-seksspeeltjes geldt bijvoorbeeld niet een verbod op gebruik van weekmakers.’